Van Loon Hardzeildagen 2024

Ja deze prentjes zag je al eerder hier en de deelname aan dit mooie evenement in Veere Nederland was niet en dan toch anders als de vorige twee keer.
Het omringd zijn door schitterende en indrukwekkende houten boten was als voorheen.
Verschillend bij de derde deelname was dat we de mensen, de timing en karakter van het evenement en de aard van de wedstrijd beginnen te kennen.

De Catboot waarmee we deelnamen was ons (net als vorig jaar) vrijgevig ter beschikking gesteld door Theo N.
Theo heeft er drie; Hij voer met de Novatus, zijn zoon op de Mermaid of Scelveringe, en ik met Edgar W. op de Pleione. (zie in een vorige post voor de beschrijving van de bootjes)

Edgar was verbazend vanaf het moment dat we de steiger verlieten. Hij nam de wrikriem ter hand en trok hiermee de Pleione moeiteloos uit onze nauwe aanlegplaats tussen de oever en steiger.
Het is teveel en overbodig om te beschrijven hoe de volgende drie uur van de wedstrijd verliepen maar hoe ik onder (zachte) leiding van deze bekwame zeiler de wedstrijd heb beleefd was gedenkwaardig.
Mijn interesse voor wedstrijdzeilen is altijd ondermaats geweest -vanwege geen competetieve geest- maar als je een keer met zo’n talent meezeilt sta je toch te springen om het een volgende keer beter te doen.

Ja, we zij gewonnen in onze klasse, maar ik blijf zeggen dat Edgar de wedstrijd won niettegenstaande ik aan het roer zat.
Indien je leest Edgar; Dank je, ik heb er veel van opgestoken en het was mijn meest prettige wedstrijd ervaring
die ik ooit had.
Over Edgar en Else https://www.windbrekersailing.nl/

De Pleione waar de het genoegen hadden om mee te zeilen is een fotomagneet en terecht. De eerste beste catboot is best fotogeniek maar deze schitterend gerestaureerde houten boot is postkaart topmateriaal, dat zagen we voortdurend van voorbijvarende boten waarop steeds de camera in de aanslag ging.

Dank aan Theo voor de vrijgevigheid en de “Stichting behoud Hoogaars” voor het geslaagde evenement.

Nog een uitsmijter?
Omroep Zeeland was er met een cameraploeg en bracht volgend beeldverslagje uit.
De openingsbeelden zijn van de Pleione gedurende de wedstrijd.