Een dikke maand later…

Berthas September 2019

En de romp, de basis van de boot samengesteld uit losse puzzelstukjes, is haast klaar.
Het gekromde neushout precies op zijn plaats schroeven op het spantenraam was een delicate zaak; Immers dit raam moet nog dienen om nog enkele boten te maken en de juiste passing van dit onderdeel is van belang.
Maar zie, de klus is geklaard en op enkele onverwachtte akkefietjes na past de puzzle in mekaar.
Voor de eiken opzetneus waarbij ik aanvankelijk twijfelde tussen een gestoomd of een gelamineerd stuk koos ik voor het lamineren; Het restant van het gezaagde neushout was de gedroomde kandidaat om te dienen als mal. Het gelamineerde stuk paste als gegoten.
Soms heb je geluk en valt je oog op een eind hout in de afvalbak.

Hieronder wat beelden die de vooruitgang illustreren.